18 Temmuz 2013 Perşembe

Yalova Belediyesi Personel Alımı

Yalova Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Yalova Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Yalova Belediyesi Personel Alımı ve Yalova Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.
19.yüzyılda, araştırmacıların yöreye geldikleri,Karayalovaç yahut Jailakabad veya Yalıova da denildiği bilinmektedir.Yalıova olan bu adın zamanla (-ı) harfinin düşmesiyle , Yalova olarak söylendiği ifade edilmektedir. Antik çağda Xenodochıon olan yerleşme hakkında kesinlik kazanmış bir bilgi yoktur.Başlangıçta kesin bilgiler olmadığı için, tek başına tarihini ortaya çıkarmak mümkün olmamıştır.
Buluntulardan edinilen varsayımlara göre, Yalova Prehistorik çağda bir geçit yeridir.Bu bölgede M.Ö. 700 yıllarında Bithynler, M.Ö. 1200 yılında Frigler egemen olmuşlardır.Bizanslılardan sonra, bir süre Selçuklular’ın yönetimine giren kasaba ,Haçlı seferleri sırasında yakılıp, yıkılmıştır.1867′de Bursa Merkez Sancağı’na bağlı kaza iken, 1901′de Bağımsız İzmit Sancağı’na bağlanmıştır.Atatürk’ün isteği üzerine, 1930 da İstanbul ilçeleri arasına katılan Yalova,5 Haziran 1995 tarihli, 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ,6 Haziran 1995 tarih ve 22305 sayılı Resmi Gazete de yayınlanması ile,Bursa – Gemlik ilçesine bağlı Armutlu beldesi ve Kocaeli-Karamürsel’e bağlı Altınova,Subaşı ve Kaytazdere beldelerini de sınırları içine alınarak il olmuştur.
Yalova Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder