18 Temmuz 2013 Perşembe

Iğdır Belediyesi Personel Alımı

Iğdır Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Iğdır Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Iğdır Belediyesi Personel Alımı ve Iğdır Belediyesi İşçi Alımıhaberlerine ait linki bulabilirsiniz.
Yıllık yağış tutarının azlığına, yağış rejiminin düzensizliği ve buharlaşma miktarının fazlalığı da eklenirse ovadaki tarımda sulamanın ne derece önemli bir paya sahip olduğunu görülür. Sulamanın daha kapsamlı yapılabilmesi için Iğdır Ovası, Batı Iğdır Ovası ve Doğu Iğdır Ovası olmak üzere iki bölüme ayrıldı ve böylece sulama projeleri başlatılmış oldu.
İlde tarihin eski devirlerinden beri pamuk tarımı yapılmaktadır. Bunu mümkün kılan temel faktör, bölge ikliminin çevresine göre bir mikroiklim bölgesi yaratmasıdır. Pamuk yetiştirilmesi için gereken sıcaklık 20 °C’dir. Ancak bu sıcaklık, Iğdır Ovası’nın yıllık sıcaklık ortalamasından biraz düşük de olsa yaz aylarındaki yüksek sıcaklık ortalamaları pamuk için elverişli bir ortam yaratmaktadır. Cumhuriyet döneminde ovada pamuk ekim alanları giderek genişleyerek; 1935′te 650 hektarı, 1940′ta 700 hektarı, 1950′de ise 4,500 hektarı bulduktan sonra inişli çıkışlı bir grafik izlemiştir. 1960′ta 1,800 hektar, 1970′te 6,800 hektar, 1980′de 3,410 hektar, 1992′de 3,438 hektar ve 1997′de 970 hektar olarak gerçekleşmiştir. Ancak özellikle 2000′li yıllardan sonra pamukyetiştirilmesi neredeyse sona ermiştir. Çünkü; az olsa da değişen iklim koşulları ürünün kalitesini düşürmüş ve zaten az olan çiftçi gelirini iyice azaltmıştır. Bu nedenle çiftçiler pamuk yerine şeker pancarı, meyve ve sebze yetiştirmeye başlamıştır. Ayrıca son yıllarda şeker pancarında görülen rekolte kaybından dolayı devlet desteği ile Ziraat Bankası, çiftçilere şeker pancarı yerine ayçiçeği ekmesi için kredi vermeye başlamıştır.
Iğdır Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder