18 Temmuz 2013 Perşembe

Grafiker Maaşları Ne Kadar?

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve internetin daha da yaygınlaşması ile iş imkânı artan grafikerlerin maaş durumları ise biraz karışık diyebiliriz. Aslında belirli bir standartları yokken birisi 1.000 lira alabilirken bir diğeri 6.000-7.000 lira maaş alabiliyor. Yani burada yer alan uçurum çalıştığınız firmanın kurumsallığına ve iş olanaklarına bağlı diyebiliriz.
Kendi çapında ortalama işler yapan (Kartvizit tasarımı, araç giydirme, broşür dizayn) bir grafikerin aylık ortalama maaşı 2.000 lira dolaylarında seyretmektedir. Alınan ücret şirketlere göre farklılık gösterse de bir de bulunan şehire göre hatta semte göre bile farklılık gösterebiliyor. Yani bir grafiker 1-2-3-4-5-6-7 bin ya da daha fazla maaş alabilmekte. Tabi bu miktar grafikerin kullanabildiği program sayısı ile doğru orantılıdır.
Bu mesleği tercih edecekler için internet ortamında yer alan 1-2 yorum, mesleğin maaş miktarı hakkında daha detaylı bir bilgi verecektir.
1.Yorum: Ailem matbaacı ve grafikerlik okumamı çok istediler.. Kendini geliştirmesini biliyosan ve kendine guveniyosan her turlu yaparsın zaten.. Annemin yanında çalışan grafiker bir kız vardı 4 sene önce girdi işe.. Bogaziçinden mezun olmuştu..Şuan Yargıcı ile birlikte çalışıyor ve 6 bin tl maaş alıyor.
2.Yorum: İşe yeni başlayan grafikerlere asgari ücret veriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder