16 Temmuz 2013 Salı

Anestezi Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Tıp Fakültesini bitirdikten sonra uzmanlığını anestezi üzerine yapan kimseler anestezi uzmanı unvanına sahip olurlar. Yaşanan sağlık sorunlarını çözmenin en önemli bazı durumlardaysa tek çözümü ameliyat ya da cerrahi müdahaledir. Bu işlemlerde hastanın acı çekmesini önleyen kişiyse anestezi uzmanıdır.
Anestezi kelime anlamı olarak hissizlik demektir. Anestezi uzmanının görevi, operasyon süresince, hastanın bir şey hissetmemesini sağlamak, operasyon süresince hastanın konforunu sağlamaktır. Bu işlerle ilgili tam dört yıllık eğitim alan kişiler, en üst seviyede bilgi ve teknolojiye hâkim olarak yetiştirilirler. Hastaların özel sağlık durumları( şeker, tansiyon v.b) dikkate alınarak verilecek anestezi miktarını belirlerler.
Anestezi uzmanları devlet hastaneleri ve ya özel hastanelerde görev alırlar. Uzman hekim statüsüne sahip olan doktorlar, maaşlarına ilave olarak hastane de döner sermayeden de paylarını almaktadırlar.  Bir anestezi uzmanının maaşı yaklaşık olarak 2500TL.civarındadır. En az 1200TL.da döner sermaye alırlar. Döner sermaye çalıştıkları hastanenin şartlarına göre değişir. Özel hastanelerde çalışanların maaşları hastane yönetimiyle yapılan anlaşmaya bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder